Nieuwsbrief
Diversiteit & Inclusiviteit

Nummer 11, oktober 2019

     
Als hij een zij is
Kinderarts Martine de Vries behandelt transgenderkinderen en -jongeren. Op welke dilemma's stuit zij? ‘Medici op genderpoli's moeten evenwichtskunstenaars zijn.’

Lees meer
 
Deze nieuwsbrief houdt u op de hoogte van ontwikkelingen, activiteiten en initiatieven die binnen onze universiteit plaatsvinden op het gebied van diversiteit en inclusiviteit.

Heeft u ook nieuws? Laat het ons weten via diversiteit@leidenuniv.nl
 
 
Dank je, Isabel

Column Aya Ezawa, Diversity Officer Universiteit Leiden
 
Op 9 oktober blikken wij terug op wat Isabel Hoving, de eerste Diversity Officer van de Universiteit Leiden heeft bereikt en markeren we de overgang naar een nieuwe Diversity Officer en haar team. Ter ere van deze gelegenheid geeft professor Kalwant Bhopal (University of Birmigham) een lezing over de ervaringen van zwarte en uit etnische minderheden afkomstige wetenschappers in het hoger onderwijs in het Verenigd Koninkrijk.

›
Lees meer
 
 
 
‘Een inclusieve universiteit begint al met de keuze van de boeken’

Socioloog Aya Ezawa is de nieuwe Diversity Officer van de Universiteit Leiden. Wat gaat goed en wat kan beter? ‘Het is nu veel meer vanzelfsprekend dat de universiteit een afspiegeling van de samenleving moet zijn. Daar kunnen wij wel nog stappen zetten.’

›
Lees meer
 
 
 
Vier jaar facultair vrouwnetwerk bij Wiskunde en Natuurwetenschappen

Een waardevolle community van vrouwelijke onderzoekers, die het faculteitsbestuur gevraagd ιn ongevraagd advies geeft. Dat is de kracht van het vrouwennetwerk RISE. Op 11 september presenteerde het netwerk zijn tweede tweejaarlijkse rapport.

›
Lees meer
 
Nieuw studenteninitiatief IncLUsion

Stichting IncLUsion is een jong studenteninitiatief dat in een jaar tijd enorm is gegroeid en zich inzet voor onderwijsparticipatie van  hoogopgeleide vluchtelingen.

›
Lees meer
 
Nieuws uit de netwerken
Maak kennis met netwerk MENA

De Middle East and North Africa Student Association (MENA) heeft als doel de Midden-Oosterse cultuur te vertegenwoordigen door een inclusieve visie op de regio te bevorderen, die gender, ras en seksualiteit omvat. MENA organiseert diverse sociale en culturele evenementen die voor iedereen toegankelijk zijn.

›
Lees meer
 
Nieuw medewerkersnetwerk LUDEN van start gegaan

Leiden University Diversity and Equality Network (LUDEN) heeft als doel een inclusievere werk- en leeromgeving scheppen. Het richt zich voornamelijk op ras en etniciteit, steeds vanuit een intersectioneel perspectief.

›
Lees meer
 
En ook
 
›
Van Bergen Prijs: breng Nederlandse en internationale studenten samen
 
›
Fotoreportage: internationale studenten verkennen Leiden
 
›
Leidse studente wint ECHO Loyens & Loeff Law & Tax Award
 
›
Well-being, inclusion, diversity and equal opportunity are worthwhile goals to strive for in any organization, and universities are no exception
 
›
Buddy Talk - Vind een buddy, leer een taal
 
›
How can universities build an equal, diverse and inclusive organisation? Position paper van de League of European Research Universities
 
Agenda
 
›
9 oktober  Overdrachtsevenement Diversity Officer
›
15 november  Inclusiviteit - bereik al uw studenten (BKO-module)
›
21 november RISE Symposium
›
26 november Bijeenkomst STAR: Space to Talk About Race
 
Universiteit Leiden. Bij ons leer je de wereld kennen