Nieuwsbrief
Diversiteit & Inclusie
 
  Nummer 18, mei 2021
 
 
Moederschap, studie en de pandemie
 
Voor moederdag schreef student Susana Filgueiras een opiniestuk, waarin zij het hoger onderwijs opriep om meer aandacht te besteden aan een groep studenten die vaak over het hoofd wordt gezien: studerende moeders.
 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
 
 
Deze nieuwsbrief houd je op de hoogte van ontwikkelingen, activiteiten en initiatieven die binnen onze universiteit plaatsvinden op het gebied van diversiteit en inclusiviteit.

Heb je ook nieuws? Laat het ons weten via diversiteit@leidenuniv.nl.
 
 
 
 
Laat ons weten wat je van de nieuwsbrief vindt
 
Wij zijn benieuwd naar jullie mening over deze nieuwsbrief. Denk mee en vul de online enquête in. Op basis van de uitkomsten zullen wij de nieuwsbrief verder naar jullie wensen inrichten.
 
›  Naar de enquête
 
 
 
 
In dialoog over racisme
 
Column Aya Ezawa, Diversity Officer van de Universiteit Leiden

Tijdens de European Action Week Against Racism heeft het Expertisebureau Diversiteit en Inclusie de krachten gebundeld met collega's en studenten op de campus om onder meer een dialoog over racisme aan te gaan. Zijn wij in staat om een open gesprek over racisme te voeren? Wat zouden medewerkers en studenten moeten weten over racisme? En wat kunnen we doen om een inclusieve leer- en werkomgeving voor iedereen te creëren?

Deze columns worden gepubliceerd op het Leiden Inclusion Blog.
 
›  Lees de volledige column
 
 
 
 
 
ECHO Award 2021: voor excellent talent in het hoger onderwijs
 
Jaarlijks organiseert het expertisecentrum ECHO de ECHO Award voor excellente en getalenteerde studenten met een niet-westerse achtergrond of vluchtelingachtergrond in het hoger onderwijs. De aanmeldingen zijn reeds opengesteld. Het Expertisebureau Diversiteit en Inclusie dient alle voordrachten namens de Universiteit Leiden in.

Wil je een (mede)student voordragen of ken je een student die geïnteresseerd is? Stuur dan vóór 1 juni een e-mail naar diversiteit@leidenuniv.nl.

Heb je een oproep over de ECHO Award vanuit je faculteit ontvangen? Stuur je nominatie dan daarheen. Je voordracht komt dan uiteindelijk bij ons terecht.
 
›  Lees meer over de ECHO Award
 
 
 
 
ECHE 2021-2027
 
De nieuwe Erasmus Charter for Higher Education 2021-2027 staat sinds kort op onze eigen website.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
Susanne Deen coördinator Diversiteit & Inclusie bij Rechten en FGGA
 
Susanne Deen is sinds april 2021 coördinator Diversiteit & Inclusie voor de faculteiten Rechtsgeleerdheid en Governance and Global Affairs.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
Nieuws over diversiteit en inclusie
 
 
 
Binnen de Universiteit Leiden...
 
 
   
   
   
   
 
 
 
...en daarbuiten
 
 
   
   
   
   
 
 
 
Agenda
 
 
   
   
   
   
 
 
 
 
 
Volg het Expertisebureau Diversiteit en Inclusie op Facebook en Instagram voor het laatste nieuws!
 
 
 
 
 
 
  Bij ons leer je de wereld kennen