Nieuwsbrief
Diversiteit & Inclusie
 
  Nummer 21, maart 2022
 
 
24 maart: panelgesprek over het slavernijverleden van Leiden
 
In 2017 publiceerden de Leidse historici Gert Oostindie en Karwan Fatah-Black het boek Sporen van de Slavernij in Leiden. Aan de hand van deze publicatie werd Mapping Slavery in Leiden gestart: een initiatief om markeringen te plaatsen bij locaties die verbonden zijn aan het slavernijverleden van de stad. Wat betekent het zichtbaar maken van deze geschiedenis van Leiden? Luister en praat mee op 24 maart.
 
Meer info en aanmelden › 
 
 
 
 
 
 
 
 
Deze nieuwsbrief houdt u op de hoogte van ontwikkelingen, activiteiten en initiatieven die binnen onze universiteit plaatsvinden op het gebied van diversiteit en inclusiviteit.

Heeft u ook nieuws? Laat het ons weten via diversiteit@leidenuniv.nl
 
 
 
 
 
Let's talk about YES
 
Universiteit Leiden ondertekent Amnesty-manifest tegen seksueel geweld
 
De Universiteit Leiden heeft op 10 maart het Amnesty International-manifest ‘Let’s talk about YES’ ondertekend. Daarmee belooft de universiteit zich in te zetten voor het voorkomen van seksueel geweld. Het Expertisebureau D&I faciliteert consenttrainingen voor studenten en studieverenigingen. Contacteer ons via diversitytraining@bb.leidenuniv.nl voor meer informatie over het trainingsaanbod.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
Ondersteuning studenten
 
POPcorner The Hague: Campus The Hague is een faciliteit rijker
 
Op donderdag 17 februari werd in Den Haag POPcorner The Hague geopend, die studenten helpt hun weg te vinden binnen de universiteit en hen bijstaat tijdens hun studie.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Internationale Vrouwendag
 
In gesprek met Annetje Ottow en Hester Bijl: ‘Bedenk wat je wilt en ga ervoor’
 
Wat kunnen we leren van vrouwelijke collega’s die als eersten topposities binnen de universiteit hebben bereikt? Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, gingen voorzitter van het College van Bestuur Annetje Ottow en rector magnificus Hester Bijl in gesprek met een groep universitaire medewerkers uit alle lagen van de organisatie en gaven ze voorbeelden van uitdagingen in hun carrière en hoe ze daarmee om zijn gegaan.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
 
Themabijeenkomst op 31 maart
 
Being the first: het universiteitsbrede netwerk voor eerstegeneratiestudenten 
 
In deze bijeenkomst vertelt Semiha Aydin over haar ervaringen als eerstegeneratiestudent. Ze was betrokken bij de ontwikkeling van het Pre-Study Programme (PSP) van de Faculteit Sociale Wetenschappen. Zij heeft onlangs haar PhD afgerond en ontving een beurs voor klinisch onderzoek.
 
Ben je geïnteresseerd in haar verhaal en in het ontmoeten van andere eerstegeneratiestudenten? Kom dan naar deze bijeenkomst!
 
Meld je aan voor het evenement  › 
 
 
 
 
Nieuws over diversiteit en inclusie
 
 
 
Binnen de Universiteit Leiden...
 
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
 
 
...en daarbuiten
 
 
   
   
   
   
 
 
 
Agenda
 
 
   
   
   
   
   
   
 
 
 
 
Deel jouw verhaal op het Leiden Inclusion Blog
 
Heb jij een onderwerp waarover je graag wilt schrijven? Iets dat jou als student of medewerker aangaat en met diversiteit en inclusie te maken heeft? Maak dan gebruik van ons platform, het Leiden Inclusion Blog. Van persoonlijke anekdotes tot informatieve artikelen: stuur een e-mail met jouw idee naar inclusionblog@bb.leidenuniv.nl.
 
Schrijven voor het Leiden Inclusion Blog › 
 
 
 
 
 
 
Volg het Expertisebureau Diversiteit en Inclusie op Facebook en Instagram voor het laatste nieuws!
 
 
 
 
 
 
  Bij ons leer je de wereld kennen