WINNIE DE POEH en de VREES voor het MULTIPLE CHOICE-TENTAMEN
Robert M. Topman
Deel 1. 3
Waarin Konijn besluit alles te moeten weten.
Konijn stond voor de ingang van zijn hol; hij voelde dat dit een interessant dagje zou gaan worden. Zou hij eerst Knorretje gaan adviseren hoe hij het beste eikeltjes kon bewaren, of zou hij een Plan maken voor het Opsporen van Vermiste Familieleden en Vrienden, of zou hij toch beter eerst....
Daar kwamen Poeh en Knorretje aan.
"Hallo Konijn," zei Poeh. "Weet je al dat we binnenkort antwoorden moeten uitzoeken. Maar er zijn ook vragen om je daarbij te helpen."
"Poeh bedoelt dat binnenkort het Tentamen is," verduidelijkte Knorretje.
"Aha!" zei Konijn. "Tentamen, dat zal voor een Dier met Hersens niet zo moeilijk zijn." En hij voegde eraan toe: "Ik zal het boek van A tot Z bestuderen. Ik zal zorgen dat ik alles weet. Als het op Denkwerk aankomt, ben je hier aan het goede adres."
"Ach," zei Poeh bescheiden, "alles weten is te veel voor mij. Ik heb maar een Klein Beetje Verstand, dat is gauw vol. Stel je voor dat je nou eens alles afwist van honing, van de bijen, maar ook hoe ze de potten maken en van het dekseltje en alles over de spijkers in de planken van de provisiekast, tja, stel je voor dat je dat allemaal tegelijk zou weten... zou de honing dan nog wel hetzelfde smaken, net zo lekker als eerst?" Poeh werd duizelig van het denken. Bovendien voelde hij plotseling, dat het bijna twaalf uur moest zijn.
Maar Konijn, die veel Denkwerk verrichtte en daardoor weinig wist, ging haastig door: "Hebben de anderen dit al gehoord? Nee zeker," vervolgde hij, zonder op antwoord te wachten, "Ga het ze maar snel vertellen, dan zal ik intussen een Leer-Plan opstellen."

Deel 1.4